Un partit amb un gran nivell d'exigència
FS Notícies | 06/11/2012
Primer partit i primera victòria de la selecció catalana absoluta que s'ha imposat per 2 gols a 5 a la selecció nacional de Romania.

La selecció catalana absoluta de futbol sala ha començat a escriure la seva història amb bons números. Per primera vegada, ha viatjat fora de Catalunya per disputar un partit internacional. La selecció rival és la poderosa selecció nacional de Romania dirigida pel català Sito Rivera.
A la banqueta catalana debuten en el càrrec Santi Gea, com a seleccionador absolut i Jordi Gay, com a segon entrenador. Després de que ambdós estudiessin minuciosament a la selecció romanesa, han sabut agafar-li les mides i superar-la.

ROMANIA 2 - 5 CATALUNYA

Romania: Klein Laszlo, Grigoras Andrei, Matei Robert Florin, Radu Razvan, Panzaru Andrei, Dobre Gabriel, Raducu Emil, Lupu Robert, Sotarca Marian, Csoma Alpar, Stoica Dumitru Mimi, Gherman Cosmin i Ignat Florin.
Entrenador: Sito Rivera

Catalunya: Didac Plana, Diego Blanco, Sergio Sierra 'Sepe', Jordi Campoy, Ruben Gonzalez, Marc Areny, Javi Rodríguez, Juan Carlos López, Alberto Segura, Hector Albadalejo, Adolfo Fernández i Jesús López.
Entrenador: Santi Gea

Àrbitres: Bogdan Sorescu, Gabril Gherman i Marius Mititel.

Gols:
1a part: 0 - 1 Diego Blanco (min.3), 0 ? 2 'Sepe' (min.5), 0 ? 3 Jordi Campoy (min.10)
2a part: 0 ? 4 Juan Carlos López (min. 2),  1 ? 4 Sotarca Marian (min. 12), 1 ? 5 Javi Rodríguez (min. 13), 2 ? 5 Matei Robert (min.15)

Crònica: El primer partit internacional que disputa la selecció catalana absoluta contra la selecció nacional de Romania ha estat d'un gran nivell d'exigència.

Al primer temps Catalunya ha estat molt superior i ha imposat la seva qualitat ja al minut 3, amb una jugada col·lectiva que Diego Blanco ha materialitzat. D'aquesta manera s'ha obert el marcador que ha finalitzat els primers 20 minuts amb tres gols a favor dels catalans. En els darrers minuts, Romania ha optat per jugar de 5 amb la figura de porter-jugador i ha començat a tenir alguna clara ocasió.

Ja en la segona part, s'ha continuat amb la mateixa línia que la primera però els romanesos, al veure's superats per una selecció catalana molt concentrada, ha presionat i ha aconseguit marcar el primer gol al minut 12, fet que els ha donat forces. Però, la reacció ha estat inminent. Un minut després, Javi Rodríguez marcava el cinquè gol.

Catalunya no ha abaixat els braços i ha continuat obtenint la possessió de la pilota. Un penal a favor dels romanesos ha deixat el marcador amb un clar 2 a 5 que reflexa el bon joc desenvolupat pels catalans.

Al finalitzat el partit, el seleccionador català, Santi Gea, ha declarat que l'actitud dels seus jugadors ha estat molt bona i que en aquest partit, que ha estat molt seriós, Catalunya ha jugat millor.