Una Catalunya de toc aconsegueix guanyar a Euskadi
FS Notícies | 19/06/2016
El joc de toc de la selecció catalana absoluta de futbol sala ajuda a crear molt de perill i, conseqüentment, moltes ocasions de gol que han servit per superar a la selecció d’Euskadi, per 5 gols a 3.

CATALUNYA 5 – 3 EUSKADI

CATALUNYA: Didac Plana Oltra, Oussama Chefradu El Metmary, Saul Marrupe Bolea, Segio Sierra De Los Santos, Ruben González Rodríguez, Eric Martel Garcia, Adolfo Fernández Díaz, Daniel Salgado Marcilla, Albert Segura Rodríguez, Hector Albadalejo Blázquez, Pol Pacheco González, Joan Miñano Jiménez, Marc Marmol Baladas i Isaac Fernández Cuadrado.

Seleccionador: Santiago Gea.

EUSKADI: Iñaki Mollor Aguirre, Jonathan Camara Revuelta, Andoni Zumeta Azkarate, Alex Alonso Ramos, Javier Garcia Díez, Unai Labaka Agudo, Roberto Pedrueza Funcia, Rubén González Rasines, Mikel Treviño López, Ramon Del Capo Ascarza, Asier Gil Majuelo i Eduardo F. Sousa Veiga.

Seleccionador: Juan Antonio Rodríguez Fernández.

ÀRBITRES: Alberto Centeno, Jordi Centeno i Irene Martínez.

GOLS: 0 – 1 Andoni Zumeta (min. 18), 1 – 1 Ramon Del Capo (p.p.)(min. 25), 2 – 1 Saul Marrupe (min. 26), 2 – 2 Roberto Pedrueza (min. 30), 2 – 3 Mikel Treviño (min. 36), 3 – 3 Sergio Sierra ‘Sepe’ (min. 36), 4 – 3 Dani Salgado (min. 38) i 5 – 3 Adolfo Fernández (min. 40).

CRÒNICA:  Una vegada finalitzat el partit de la selecció catalana absoluta femenina de futbol sala contra Euskadi, s’ha iniciat el partit en categoria sènior masculina. El Pavelló Poliesportiu Municipal de Martorell s’ha omplert per presenciar el Catalunya – Euskadi. Entre les autoritats presents, ha assistit al partit l’Il·lum. Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; el Sr. Patricio Allende, president del Comitè Basc de Futbol Sala i el Sr. José Miguel Calle, president de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF, els quals han presidit la llotja.

Abans de l’inici del partit, amb tots els jugadors en sortida fair play sobre la pista, s’ha procedit a realitzar una entrega. Aprofitant el partit d’avui, la Lliga Catalana de Futbol Sala ha volgut retre un homenatge al Jordi Torras per la seva trajectòria com a jugador de la selecció catalana. Per això, el directiu de la FCF i la LCFS, Quim Sala i el directiu de la LCFS responsable de les seleccions catalanes, Ramon Marcial, han fet entrega d’una samarreta amb el seu dorsal al Jordi.

A continuació s’ha procedit a donar les alineacions del partit i ha sonat el xiulet inicial. El partit s’ha iniciat amb un ritme molt alt i amb ocasions clares de gol a les dues porteries ja en el primer minut de joc. Després del fort inici d’Euskadi, Catalunya s’ha posat dins el partit, però els bascos seguien arribant amb perill sobre la porteria de Miñano. A l’equador del primer temps, el partit seguia igualat, amb ocasions clares per tots dos equips i amb la selecció catalana dominant més el joc i la possessió, i la d’Euskadi esperant a mitja pista i fent mal al contraatac.

Amb el pas dels minuts, Catalunya s’ha fet per complet amb el control del partit però el gol no arribava i Euskadi seguia generant perill al contraatac i a pilota aturada. Als 18 minuts, en un córner, l’Andoni ha aprofitat una pilota morta a la frontal de l’àrea per afusellar la porteria catalana i fer pujar el 0 a 1 en el marcador amb el que ha acabat la primera meitat.

A la represa, el domini ha continuat sent per Catalunya, però la primera ocasió clara l’ha tingut Euskadi, amb una pilota filtrada pel centre que ha deixat sol a un jugador basc contra Miñano, però, el porter català ha pogut refusar el xut. Als cinc minuts ha arribat el merescut empat després que Salgado combinés amb Pacheco i el Ramón s’introduís la pilota dins la seva porteria a l’intentar refusar-la . Un minuts després, una bona combinació col·lectiva ha suposat el 2 a 1 quan el Saúl ha aprofitat una centrada de l’Héctor per rematar de cap i fer el segon a plaer. El domini català ha continuat sent aclaparador però, en una pilota llarga, el Roberto ha controlat a la zona de pivot, s’ha girat i ha sorprès a Miñano amb un xut creuat.

Catalunya ha continuat tocant i tocant i generant perill i Euskadi aguantava al darrere sortint al contraatac. A quatre minuts pel final, el Mikel ha tornat a posar per davant a la selecció d’Euskadi i ha fet que el seleccionador català optés per treure la figura del porter-jugador. Amb el joc de cinc, a punt ha estat de fer el quart el conjunt basc, però la pilota s’ha estavellat al pal i, en la jugada següent, el Sepe ha fet l’empat amb un xut ras des de fora de l’àrea.

Amb el 3 a 3, Catalunya ha seguit jugant de cinc i el Dani Salgado ha fet el 4 a 3 en una combinació col·lectiva de tot l’equip a dos minuts pel final. Al posar-se per davant Catalunya, ha estat Euskadi qui ha sortit amb el porter-jugador. A trenta segons pel final, l’Adolfo ha fet el 5 a 3 definitiu que ha tancat el partit, donant la victòria a Catalunya.