Una derrota que impedeix la classificació
FS Notícies | 21/02/2016
Els tres darrers minuts del partit decanten la balança i Madrid, aprofitant la portera-jugadora capgira el marcador per emportar-se la victòria. D'aquesta manera la selecció catalana sub 21 femenina de futbol sala es queda fora de la fase final.

CATALUNYA 1 – 3 MADRID

CATALUNYA: Mariona Solà Ripoll, Anna Munné Colomer, Sònia Blanco Peñarando, Elisabet Carrasco Bonet, Anna Barbancho Saborit, Berta Ramos Serrano, Laia Martínez Caballero, Cèlia Catà Villa, Stella Cantero Peñaranda, Marina Benete Montufo, Júlia Vidal Moliné i Nerea Vilalta Ruiz.

Seleccionador: Jordi Gay Cano.

MADRID: Ana del Río Barranco, María de Val Cristóbal, Anita Tula, Coral A. Gómez Carretero, María Novoa Torrente, Alba Casado Huerta, Sofía Valero Herrero, Celia Jiménez de Andrés, Sonia Pablo Gómez, Amparo Jiménez López, María Sanza Navarro i Irene Samper Bilbao.

Seleccionador: Ángel Parada Castro.

ÀRBITRES: Bernardo Simón Benet, Jordi García Romero i Vanessa Cuenda Santos.

GOLS: (1a part) 1 – 0 Stella Cantero (min. 7). (2a part)  1 – 1 Celia Jiménez (min. 38), 1 – 2 Amparo Jiménez (min. 39) i 1 – 3 María Sanz (min. 39).

SEU: Pavelló Municipal de Centelles.

CRÒNICA: Arriba la tercera jornada de la fase prèvia del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials sub 21 femení de futbol sala on es coneixeran quines quatre seleccions autonòmiques es classifiquen per la fase final del campionat.

En el grup C, Madrid i Catalunya van aconseguir superar a Castella i La Manxa per 5 gols a 3 i 2 gols a 1, respectivament, sent el partit d’avui, el decisiu.. A Catalunya només li servia la victòria.

El partit ha començat amb la primera possessió per a les madrilenyes que, ja en el primer minut, han gaudit de la primera gran oportunitat amb un xut de llarga distància que Nerea ha repel·lit. El partit destil·lava intensitat per part de tots dos equips, no hi havia un dominador clar i tant Catalunya com Madrid esperaven a mitja pista. Als set minuts de joc, la Stella ha robat una pilota a mitja pista, ha triangulat amb la Berta i ha superat per baix la portera rival fent l’1 a 0 favorable a la selecció catalana.

A punt ha estat d’arribar el segon per a Catalunya als 13 minuts de joc però entre la portera madrilenya, i una companya seva, han evitat el gol traient la pilota de la línia. Madrid també ha volgut dir la seva i gairebé en la jugada següent han gaudit de dues oportunitats consecutives en les que de nou Nerea ha estat providencial per salvar el seu equip d’encaixar l’empat.

En el segon tram del primer temps Madrid ha augmentat la pressió veient que a Catalunya li costava treure la pilota des del darrere i les catalanes pressionaven les bandes en zona defensiva de les visitant i reculaven mica en mica degut a la bona circulació de la pilota de les madrilenyes, que acumulaven possessions més llargues.

A tres minuts pel final, un nou contraatac conduit per la Berta Ramos ha estat a punt de significar el segon per a les locals, però novament la portera madrilenya ha desviat el xut amb una gran aturada amb el peu. Madrid seguia tenint més control, però no creava excessiu perill sobre la porteria rival i era Catalunya, a base de contraatacs qui gaudia de més ocasions. Dues molt clares n’ha tingut la Júlia però la portera madrilenya seguia molt inspirada i salvava de nou el seu equip. En l’últim segon del primer temps ha estat el conjunt visitant el que ha pogut fer l’empat per mitjà de l’Irene, la seva jugadora més incisiva però la portera catalana ha enviat la pilota fora i amb això ha acabat una primera meitat molt igualada i amb opcions per a tots dos equips.

La segona meitat ha començat amb la mateixa intensitat que la primera i amb Catalunya fent la pressió una mica més alta i intentant dificultar la circulació de la pilota de Madrid, que en defensa continuava amb la mitja pista pressionant. Les primeres grans ocasions han arribat en els cinc minuts inicials, primer quan la pilota s’ha passejat per l’àrea catalana i cap jugadora madrilenya l’ha pogut empènyer cap a porteria, i dos minuts després, en un altre xut exterior de Novoa que ha fet intervenir de nou la Nerea desviant la pilota fora.

Les madrilenyes dominaven en aquest inici del segon temps però no materialitzaven amb gol les múltiples arribades a porteria, i Catalunya es defensava ajuntant les seves línies al voltant de la seva porteria.

A falta de vuit minuts l’Anita ha tingut de nou l’empat a les seves botes, però avui era el dia de la Nerea, molt segura sota pals i que, una vegada rere l’altra, salvava la seva selecció amb grans aturades. El ritme de les madrilenyes ha baixat una mica a partir del minut 30 i Catalunya ha pogut respirar i crear alguna opció de perill per mitjà de l’Stella, que ho ha deixat tot dins la pista.

A quatre minuts pel final, el seleccionador madrileny Angel Parada ha demanat temps mort i ha tret la portera-jugadora en busca de l’empat. La defensa catalana era pràcticament perfecta però una pilota rebotada, l’ha agafat la Celia, s’ha desfet del seu marcador i ha batut la Nerea amb un xut amb l’esquerra ajustat a la base del pal. El gol ha obligat Catalunya a treure la portera-jugadora quan només quedava un minut de joc. A falta de 28 segons, l’Ampi ha robat una pilota i des del seu propi camp ha fet l’1 a 2 que sentenciava el partit i deixava sense opcions de classificació Catalunya. Ja sobre la botzina, María ha marcat l’1 a 3 que tancava el partit i donava la classificació per a la fase final a Madrid.