Una desconnexió momentània perjudica la sub 18 masculina
Notícies Generals | 19/02/2016
La Selecció Catalana sub 18 masculina ha empatat a 3 davant València en un partit molt intens i que s’ha malbaratat en dos minuts. La catalana ja no es pot classificar per a la fase final.

CATALUNYA, 3: Adrián López, Arnau Gaixas, Adrià Giner, Pol Lozano, Joel Arimany, Alex Bermejo (Joan Moreno, 72’), Víctor Fernández, Sergi Almirall, Oriol Rey (Ramon Rodríguez, 85’), Jordi Mboula (Juan Fernández, 85’), Juan Brandariz.

VALÈNCIA, 3: Juan Manuel Conesa, David Fondarella, José Castaño ‘Pep’, Manuel Morlanes, Daniel Villanueva (Joan Salvá, 85’), José Luis García ‘Pepelu’ (Alberto Ródenas, 67’), Joel Rodríguez, Francisco Villalba (Gonzalo Villar, 67’), Óscar Gil, José Manuel López, Ismael Martínez (Iván Martín, 59’).

Gols: Alex Bermejo (1-0, 24’); Juan Brandariz (2-0, 43’); Daniel Villanueva (2-1, 47’); Joel Arimany (3-1, 52’); Joel Rodríguez (3-2, 79’); Alberto Ródenas (3-3, 81’).

Targetes grogues: no n’hi ha hagut.

Àrbitres: Vicente Andújar Ralla, Sergiy Nizhelovkiy (assistent), Alberto Garcia Dabo (assistent), Juan Tebar Hernández (4t àrbitre).

Públic: 200 espectadors, aproximadament.

Partit molt intens el que s’ha viscut entre la Selecció Catalana sub 18 masculina i la selecció valenciana. Ambdós conjunts han sortit amb moltes ganes i no han regalat cap pilota. Les dues han volgut crear jugades des de darrere i arribar a porteria fent ràpides transicions. Aquesta empenta gairebé s’ha vist recompensada quan, als tres minuts de joc, Alex Bermejo, dins l’àrea petita, ha tingut la primera ocasió del partit, però el porter ha pogut aturar el seu xut. L’intercanvi de cops ha estat constant i al minut 17 ha estat València qui ha tingut la seva ocasió, però el porter Adrián López ha desbaratat un xut de falta des de la frontal. El posterior refús també l’ha pogut aturar el porter català. Posteriorment, Jordi Mboula ha donat el seu avís, però li ha faltat encert. Passats els vint minuts de joc, Víctor Fernández ha vist ben situat a Alex Bermejo ,que des de l’alçada del punt de penal ha obert el marcador (1-0).

La intensitat no ha baixat i ambdues seleccions han continuat pressionant-se per intentar guanyar la possessió de la pilota. Amb el gol, Catalunya s’ha tancat una mica al darrere i ha esperat recuperar la pilota per organitzar una contra. El segon gol, però, ha arribat d’estratègia. En una falta lateral, Juan Brandariz ha rematat de cap, guanyant la partida al seu defensor (2-0).

En la represa, el ritme també ha estat elevat, però ha començat a passar factura als jugadors catalans. Daniel Villanueva ha aprofitat una petita confusió entre la defensa i el porter per iniciar el camí de la remuntada de la selecció valenciana (2-1). Joel Arimany, però, ha rebaixat l’eufòria local marcant el tercer de Catalunya en una jugada que ha començat Alex Bermejo per la banda dreta, ha passat per les botes de Víctor Fernández a la banda esquerre i el rebot ha anat a parar als peus d’Arimany (3-1). Si d’aquest partit s’ha de destacar que el joc ha estat frenètic, també mereix especial menció el porter Adrián López, qui ha fet parades de mèrit per mantenir ben protegida la porteria catalana.

Amb un marcador molt favorable, Catalunya ha baixat la intensitat i ho ha acabat pagant perquè València ha fet un pas més. Una desconnexió de dos minuts ha capgirat el partit, el resultat i l’eliminatòria. Joel Rodríguez ha marcat en una jugada on la defensa ha estat poc contundent i la pilota ha entrat fent un estrany moviment, ja que ningú s’esperava el gol (2-3). I Alberto Ródenas ha fet possible l’empat amb un xut creuat des de la banda dreta (3-3). La catalana ho ha seguint intentant, patint un final de partit agònic. A València li han anul·lat un gol per fora de joc i, en el temps afegit, Catalunya ha estat a punt de marcar el gol de la victòria, però la sort no ha estat del seu costat. Tot i el bon partit dels catalans, aquest el resultat i els tres punts de la primera fase, no han permès la classificació de la sub 18 per a la semifinal.