Una feina a l’ombra que engrandeix la CatUEFA
Notícies Generals | 06/12/2019
La Selecció Catalana Amateur va molt més enllà de 90 minuts, gràcies a un equip de professionals que centren els seus esforços perquè els altres es puguin lluir.
Una feina a l’ombra que engrandeix la CatUEFA
Guillén, el segon per la dreta, amb la resta d'equip logístic

Les seleccions catalanes no serien seleccions catalanes sense l'equip humà que hi ha darrera dels jugadors i tècnics. Un grup de professionals que treballa a l'ombra per garantir que Catalunya pugui centrar els seus esforços en el futbol. En el cas de la CatUEFA, que es troba disputant la primera fase de la Copa de les Regions UEFA, però també de les Absolutes i la totalitat de les seleccions de base, tant masculines com femenines.

 

Així, a Extremadura, sense anar mes lluny, s'han desplaçat un grup de sis persones format per un delegat d'equip, un metge, dos fisioterapeutes i un encarregat de material. Encapçalats pel Secretari de Seleccions, Jordi Guillén, també tenen una gran part de responsabilitat en els èxits que s'aconsegueixen sobre el verd. 

 

Guillén porta més de quaranta anys treballant a la Federació Catalana de Futbol, que ell mateix defineix com la seva casa: "passo molt més temps aquí que a qualsevol altre lloc". No és una feina fàcil, ja que mentre la resta de l'expedició dorm i descansa, ells continuen treballant, ja sigui preparant el material d'entrenament, ja sigui tractant alguna molèstia que pugui tenir un jugador, o ja sigui vetlant que el menú sigui equilibrat a nivell calòric, pensant en la càrrega de feina encomanada. 

 

"És fonamental que existeixi un bon ambient en el grup, i que els jugadors se sentin com futbolistes professionals. Nosaltres només posem en pràctica la feina que ens encomana la Junta Directiva", argumenta Guillén, traient-se valor i sense perdre el somriure. Però la realitat és que mentre es redacta aquesta crònica i la gent va pujant a l'autobús per tornar a Mèrida, després del primer partit oficial de la Selecció Catalana Amateur en la temporada 2019-2020, el seu equip continua recollint el vestidor i carregant baguls, parlant amb l'agència de viatges per canvis d'última hora, o fins i tot fent de psicòleg per preparar el transcendent partit de demà davant l’Aragó (12.00 hores). 

 

Aquesta feina no queda només aquí a Extremadura. Va molt més enllà. Continuarà a Lezama amb les seleccions de base femenines, i a Balears amb les masculines. La il·lusió i les ganes sempre són les mateixes: tornar amb la victòria.  

 

Chapeau a l'equip de seleccions. Chapeau a l'equip de logística. Chapeau a l'equip mèdic.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.