Una solvent Castella-la Manxa aconsegueix superar al País Basc
FS Notícies | 25/01/2019
La selecció de Castella-la Manxa en categoria sub 16 debuta a la fase prèvia del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials contra el País Basc amb una contundent victòria, per 6 gols a 1.
CASTELLA-LA MANXA SUB 16
6 - 1
PAÍS BASC SUB 16
Pablo Pascual Pérez, Diego Linares Espildora, Jorge Salcedo Moya, Ethan Arriero Díaz, David García Vega, Gonzalo Suárez Navarro, Diego Baratas Delgado, Eric Alfonso Garcia, Rubén Tordesillas García, Pablo Cendan Alen, Fernando Díaz-Cano Rincón i Sergiu Ioan Sandru.
Edorta Humaran Arce, Luis M Alcántara Céspedes, Gonzalo Barrasa Almeida, Eleder Legorburu Domingo, LuisTorrubia Macuso, Asier Ubierna Andres, Jefferson F Santana de Sousa, Miguel Borja Dual, Javier Pérez Bóveda, Eneko Iglesias León, Asier Zorrozua González i Unai Abad Tazueco.

1 – 0 David García (3’); 2 – 0 Rubén Tordesillas (4’); 3 – 0 Pablo Cendan (10’); 4 – 0 David García (17’); 5 - 0 Diego Baratas (33’) i 6 – 0 Gonzalo Suárez (36’)

6 – 1 Gonzalo Barrassa (39’)
Enrique Blázquez Sierra, Javier Cano Gálvez i Dolors Reyes Corona.

Aquest divendres 25 de gener de 2019 s’inicia, a Martorell, la fase prèvia del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques sub 19 i sub 16 de futbol sala que, enguany, després de la modificació de format per part de la RFEF, s’han agrupat ambdues categories per a la celebració dels seus respectius campionats.

Així doncs, de forma simultània, a dos pavellons de la mateixa localitat de Martorell, es disputen els dos partits que obren la primera jornada d’aquesta fase prèvia. Al Pavelló Municipal de Martorell les seleccions de Castella-la Manxa i País Basc, en categoria sub 16, enceten el campionat.

Primers minuts molt intensos on la selecció de Castella-la Manxa ha sortit a la pista amb les idees molt clares i amb una pressió molt alta, intentant sorprendre al rival. Fruit d’aquest joc els manxecs han obtingut, de seguida, dues ocasions clares de gol. Per la seva banda, el País Basc ha intentat anar agafant el ritme i ha obtingut, poc després, una doble ocasió que ha finalitzat amb la pilota al travesser.

Amb aquesta intensitat no s’ha trigat en obrir el marcador. Ja al minut 3, Castella-la Manxa ha aconseguit batre la porteria rival, fruit d’una bona recuperació, per part de David García. Poc després, ha arribat el segon gol manxec, per part de Rubén Tordesillas, fent pujar el 2 a 0.

Tot i així, el País Basc no ha baixat la pressió, però la sòlida defensa manxega li ha dificultat la feina, obligant-lo a tirar pilotes llargues i a arriscar-se, en moltes ocasions. I és que defensivament, els manxecs s’han mostrat superiors, pressionant i aprofitant qualsevol errada del rival.

En el minut 10, una jugada a pilota aturada ha suposat el tercer gol dels manxecs, amb un potent xut des dels 15 metres de Pablo Cendan, que ha donat més avantatge al seu combinat (3-0).

El País Basc ha continuat intentant la mínima ocasió que ha tingut per provocar perill i ocasions, però, a falta de 3 minuts per arribar al descans, en un moment decisiu per intentar entrar dins del partit, retallant distàncies, Castella-la Manxa, en una jugada d’un contra un, David García dins l’àrea, ha definit, fent pujar el 4 a 0 en el marcador, resultat amb el que s’ha arribat al a mitja part.

A la represa, Castella-la Manxa ha tingut la primera ocasió clara de gol, recordant els primers compassos d’aquest partit i, materialitzan-t’ho en el minut 33, després d’una gran definició de Diego Baratas, fent pujar el 5 a 0.

Els locals han continuat mostrant-se molt sòlids i sense baixar la seva intensitat. En una jugada, Gonzalo Suárez ha guanyat l’esquena a tota la defensa basca, per engaltar la pilota i enviar-la fins al fons de la xarxa, donant el sisè gol pels manxecs.

El País Basc, malgrat que els manxecs no han baixat les línies i ha continuat molt organitzada en tot moment, han seguit treballant i han trobat la recompensa en el minut 39, amb un gol de Gonzalo Barrassa. D’aquesta manera els ànims dels bascos han crescut i els ha donat gas per continuar lluitant.

D’aquesta manera s’ha arribat al final de partit, amb un 6 a 1 final que ha donat els tres primers punts a Castella-la Manxa.

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta fase prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els enfrontaments, està disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada de la pàgina web, o bé, fent clic aquí.