Una victòria molt valuosa per Catalunya
FS Notícies | 29/12/2012
Molts gols s'han vist en la segona jornada de la fase prèvia del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials sub 19, on Aragó i Catalunya han sumat els 3 punts.

CATALUNYA:
Martí Giralt Canalias, David Muñoz Delgado, Alejandro Constantino Viñas, Alejandro Bustelo De La Casa, Lluc Parera Martínez, Esteve Naudo Vidal, David Guerrero Moragas, Ferran Plana Oltra, Jordi Garcia Romero, Pol Pacheco Gonzalez, Cristian Villarín Rodríguez i Adrià Pros Simon.

CANARIAS: José Luís Gomis Casanova, Alejandro Mesa Darías, Ginés Leal Márquez, Daniel Mesa Darías, David Tacoronte González, Killian Rodríguez Santana, Ione Ortega Duque, José Luís Doblado González, Sandro Lantigua Suárez, Rolando Sandolval Rivero, Juan Carlos Rodríguez Martín i Adrián Franco García.

Gols: 1a part: 1 - 0 Pol Pacheco Gonzalez (min. 1), 2 - 0 Pol Pacheco Gonzalez (min. 1), 3 - 0 Ferran Plana Oltra (min. 4), 3 - 1  Gines B. Leal Marquez (min. 16). 2a part: 4 - 1 Alejandro Constantino Viñas (min. 2), 5 - 1 Ferran Plana Oltra (min. 2), 6 - 1 Ferran Plana Oltra (min. 14) i 6 - 2 Gines B. Leala Márquez (min. 15).

Àrbitres: Sr. Miguel Moreno Millán, Sr. Ivan Bel Pascual i Sr. Samuel Serrano Mata.

Crònica:
Avui, Catalunya tenia molt clar que el partit d'avui era molt important i que necessitava la victòria per continuar vius en aquest Campionat. Així doncs, els jugadors dirigits per Santi Gea han iniciat el partit amb molta intensitat i pressionant molt a la selecció de Canarias. Fruit d'aquest plantejament Catalunya anava guanyant 3 a 0 en el minut 4 del partit.

La selecció de Canarias desapareguda fins el moment en el partit, ha començat a pressionar sabent que era l'única manera d'aconseguir quelcom en el partit d'avui. Amb aquesta reacció el partit s'ha equilibrat i hi ha hagut ocasions per ambdues seleccions. Abans de finalitzar el primer temps, Canarias ha aconseguit retallar distàncies.

El segon temps s'ha produït el mateix que a la primera part amb una Catalunya molt forta que ha aconseguit dos gols més en els primers minuts i a continuació, la reacció canària produeix un equilibri de joc que, no obstant, no és suficient per trobar la porteria local.

En el minut 14, arrel de l'expulsió de Lluc Parera, Canarias afronta el partit jugant amb la figura del porter-jugador contra Catalunya, que només en disposa de 3.  La primera jugada amb aquesta situació els catalans roben una pilota i aconsegueixen marcar el 6 ? 1 amb inferioritat numèrica.

Finalment, Canarias, encara amb inferioritat numèrica, aconsegueix el darrer i definitiu gol que suposa el 6 ? 2 en el marcador, amb el qual s'arriba al final del partit.

ARAGÓN: Ivan Bernad Calavia, Adrián Aguaviva Gil, Carlos Garcia Naranjo, Ruben Calahorra Arixa, David Leciñena Pérez, Ignacio Nieto Usón, Alejandro Agut Esteban, Álvaro Esteban Calvo, Ivan Loban Blasco, Carlos Sampedro Tena, Alejandro Pasamon García i Alejandro Hernández Centol.

PAÍS VASCO:
Adrián Ortega Esteban, Kevin San emeterio Pérez, Pablo Amman Olea, Xabier Zurriarrain Begiristain, Jorge Gonzalez Gerrihabeitia, Norbert Muyamasoko Muhakabera, Iñigo Saez Helguera, Michael Vidal Fernández, Álvaro Urquijo Pedrueza, Íñigo Cereceda Veiga, Joseba Peláez Guergue i Julen Alda Carrasco.

Gols: 1a part: 1 - 0  Carlos Garcia Naranjo (min. 2), 2 - 0 Alejandro Agut Esteban (min. 4), 3 - 0  Carlos Sampedro Tena (min. 7), 4 - 0 Ruben Calahorra Ariza (min. 14), 5 - 0 Alejandro Pasamon Garcia (min. 17), 5 - 1 Álvaro Urquiso Pedrezuela (min. 20). 2a part: 6 - 1 Ivan Loban Blasco (min. 6), 6 - 2 Carlos Sampedro Tena (min. 6), 7 - 2 Álvaro Urquiso Pedrezuela (min. 12) i 7 - 3 Joseba Pealez Guergue (min.19)

Àrbitres: Sr. Jordi Centeno Bono, Sr. Alberto Centeno Bono i Sr. Javier Cano Gálvez.

Crònica: Al llarg de la primera part hi ha hagut un clar domini aragonès, ja que han pressionat a tota la pista dificultant la sortida de la pilota. Aragón, que s'ha avançat ja al minut 2 anava robant pilotes a la primera línia de pressió i obtenint, d'aquesta manera, clares ocasions de gol, 5 de les quals han acabat al fons de la xarxa.

En els darrers segons del primer temps, el País Vasco ha aconseguit marcar el seu primer gol fruit d'una pilota robada, que els hi ha donat ales.

Els següents 20 minuts han estat més igualats i les oportunitats han caigut tant per la selecció d'Aragón com per la del País Vasco. Un gol inicial per cada equip ha provocat que ambdós es trobessin dins del partit.

A falta de 10 minuts pel final, Aragón ha sortit de 5 i ha marcat el setè gol. La mateixa estratègia ha seguit el País Vasco set minuts després, però sense aconseguir recompensa. Finalment, al darrer minut, Joseba Pelaez ha marcat el 7 - 3 de doble penal, tancant el marcador final.