València es proclama campiona d’Espanya sub 12 masculí
Notícies Generals | 30/04/2017
El combinat valencià mostra la seva millor versió per imposar-se a Madrid per 3 a 1 gràcies a una gran actuació col·lectiva.

Fitxa  tècnica:

VALÈNCIA, 3: Izan Gregori, Juan Sabater, José Andújar, José María Andrés, Iván Vilar, Juan Enrique Herrero, Alejandro Silva i Pau Navarro. També han jugat: Vincente Abril, Aaron Martín, Pablo Navarro, Alejandro Bueso, Edgar Alcañiz i Hugo de Mateo.

MADRID, 1: Sergio Mestre, David Pérez, Julio Díaz, Jacobo Ramon, Hugo de Llanos, Alberto Jiménez, Jorge Castellanos i Emmanuel Mbombio. També han jugat: Diego Rosado, Dylan Delgado, Mario Santander Youssef Enríquez, Isaac Blanco i Javier Jarillo.

Gols: Juan Enrique Herrero (1-0, 7’), Emmanuel Mbomio (1-1, 18’), Hugo de Mateo (2-1, 20’), Juan Enrique Herrero (3-1, 35’).

Àrbitres: Josep Subirats Matamoros (àrbitre), Jesús Mira García (àrbitre assistent), Julián Villaseñor Julián (àrbitre assistent), Alex López Kassem (4t àrbitre).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

La igualtat entre Madrid i València ha predominat en els primers minuts del partit. La Selecció madrilenya ha volgut fer-se amb la possessió de la pilota davant d’un rival al que no li ha importat esperar la seva oportunitat al contraatac. D'aquesta manera, el madrileny Julio Díaz ha tingut la primera ocasió del duel en una centrada que ha estat a punt de sorprendre el porter rival. A mesura que han transcorregut els minuts, València s'ha desfet del domini madrileny i ha pogut començar a desplegar el seu habitual joc associatiu.

Després de diversos avisos, els valencians s'han avançat en el marcador. Juan Enrique Herrero ha rebut una pilota a l'interior de l'àrea i, amb un potent tir a mitja altura, ha batut a Mestre (7’). Amb aquesta diana d'avantatge, València s'ha trobat còmode en la gespa i ha seguit generat ocasions per ampliar diferències. En una internada per la banda esquerra, Hugo de Mateo, un dels futbolistes més destacats de la final, ha intentat marcar el segon, però un defensor ha aconseguit desviar a córner el seu xut en l'últim moment.

Per la seva banda, Madrid ha estirat línies i ha aconseguit posar en dificultats els valencians. A falta de tres minuts per al descans, els madrilenys han igualat el xoc a pilota parada. En un córner, Emmanuel Mbomio ha saltat més que ningú per enviar la pilota al fons de la xarxa amb una poderosa rematada de cap. Poc ha durat l’1-1 al marcador. En la següent acció, Hugo de Mateo ha tornat a avançar el seu equip amb un bonic gest tècnic. El valencià, d'esquenes en el primer pal, ha batut a Diego Rosat amb un subtil toc després de deixar passar la pilota entre les seves cames. El 2-1 ha arribat en l'última jugada del primer temps.

En la represa, València ha continuat atacant tal com ha finalitzat la primera part. Així ha estat com Emmanuel Mbomio, molt fort físicament, gairebé marca el 3-1 amb un remat de cap que s'ha marxat desviat per poc. Els valencians han aconseguit acostar-se amb perill a l'àrea madrilenya fent mal per les bandes, amb dos extrems veloços molt incisius. Hugo de Mateo ha tornat a disposar d'una clara ocasió de gol. En un servei de banda llarg, el valencià ha intentat una espectacular xilena. No obstant això, no ha aconseguit connectar amb la pilota per pocs centímetres.

En l'últim tram del xoc, Madrid ha posat una marxa més per intentar equilibrar el duel el més aviat possible. Així doncs, ha avançat línies per pressionar la sortida de pilota rival. En diverses ocasions ha estat a punt de recuperar-la a la zona de creació, però València ha pogut superar la pressió amb criteri mitjançant passades precises. En un ràpid contraatac, Juan Enrique Herrero ha sentenciat el partit en una magnífica acció individual. El valencià s'ha marxat de dos defensors i ha aconseguit superar el porter valencià amb una vaselina. Tot i que Madrid ha seguit atacant per intentar la remuntada, el marcador ja no s'ha mogut més.

Al partit ha assistit el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies; el seu homòleg en la Reial Federació Madrilenya de Futbol, Francisco Díez; el president de la Lliga Nacional de Futbol Aficionat i president de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, Vicente Muñoz; el seu homòleg a la Federació de Futbol de Navarra, Rafael del Amo; el delegat de la RFEF José Ángel Labrador; així com múltiples directius de la FCF.