Victòria de Catalunya sub 20 per posar rumb a Madrid
FS Notícies | 05/01/2019
La Selecció Catalana sub 20 femenina de futbol sala supera Aragó per un ajustat 1 a 0 i certifica la seva classificació per la Fase Final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques de Madrid.

Catalunya
1 - 0
Aragó
Catalunya
Marta Collado Saavedra, Marta Luján Lucena, Anna Escribano Navarro, Marta de los Riscos Alemany, Anna Muniesa Fernández, Laura Piera Molera, Alexandra Giró Francès, Irina Godó Badia, Èlia Gullí Martínez, Ruth Aurín Paulo i Laia Jordán Fraile.
Aragó
Ainhoa Malo, Alba Romero, Nerea Luna, Marta Baztan, Alba Gálvez, Lucía Guillén, Sheila González, María Barcelona, Andrea Sánchez, Marta Ibáñez, Ruth Larrosa i Sara Valdivia.
1-0 Maria Recio (25')

TARGETES GROGUES

Sheila González (31')
Rogelio Pacheco Gómez, Ignasi Velasco Casals (àrbitres principals); Sonia Aguilar Miranda (àrbitra assistent).

Camí cap a Madrid. 3 punts necessitaven Catalunya i Aragó sub 20 femenines per aconseguir el desitjat passi cap a la Fase Final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. El partit es presentava com autèntic caixa o faixa, i d'aquesta manera l'han encarat dues seleccions que des del xiulet inicial han anat a buscar la victòria seguint fidelment els seus estils. Catalunya ha tingut les primeres oportunitats del partit amb accions generades a partir de la possessió de la pilota i del joc entre línies. L'ala-pivot catalana, Anna Escribano, ha posat el segell al primer avís de la Selecció. Ho ha fet al minut 4 de la primera part amb un xut potent des de fora de l'àrea que ha sortit fregant el pal dret de la porteria d'Ainhoa Malo.

Les quadribarrades s'han anat sentint més còmodes a mesura que passaven els minuts. El combinat dirigit per Jordi Gay cuinava cada jugada a foc lent mentre esperava trobar alguna escletxa a la teranyina defensiva dissenyada a consciència per les aragoneses. Al minut 11, Marta de los Riscos ha estat a punt d'inaugurar l'electrònic amb una doble oportunitat que ha fet aixecar tota l'afecció catalana dels seus seients, però que finalment ha estat neutralitzada per la defensa i la portera aragoneses. Les jugadores de Luis Ángel Corredera continuaven amb un guió de partit molt clar: fortalesa defensiva, pressió per robar pilotes i transicions ofensives després de recuperació. Aquesta clarividència ha permès al combinat d'Aragó treure el cap en alguns instants del primer assalt i crear perill amb arribades puntuals, però el joc ofensiu i l'ambició per atacar de les catalanes ha acabat fent-les recular fins arribar al descans amb un 0 a 0.

Es mastegava el nerviosisme en un Municipal Sabadell Nord que sabia perfectament què hi havia en joc als dos costats de la pista. Catalunya ha sortit a la represa de la mateixa manera que ha acabat la primera meitat: pressionant i imprimint intensitat per trobar, finalment, una recompensa merescuda en forma de gol. Les catalanes assetjaven l'àrea rival, però no aconseguien marcar. En aquest escenari de falta d'inspiració, una jugada aparentment innocent, ha acabat a la trajectòria d'una Maria Recio que l'ha pentinat amb tota la intenció del món i que l'ha enviat al fons de la xarxa aragonesa, avançat d'aquesta manera a Catalunya, però sobretot, trencant, d'una vegada per totes, el mur aragonès.

Les jugadores de Corredera han posat tota la carn sobre la graella per intentar posar les taules en el marcador. Aquesta urgència de tirar cap endavant per buscar la porteria catalana, ha concedit espais a un conjunt de Jordi Gay que ha estat a punt de sentenciar el matx amb un parell d'ocasions molt perilloses, gentilesa d'Alexandra Giró i de la mateixa Maria Recio. Aragó ha sortit de cinc quan només quedaven 3 minuts per acabar el partit, però la solidesa catalana ha tornat a fer acte de presència i les quadribarrades, avui amb indumentària negra, han acabat enduent-se un triomf transcendental que val per una Fase Final

La jornada d'avui ha comptat amb la presència a la llotja del president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, del vicepresident, Josep Llaó, i dels directius de la Lliga Catalana de Futbol Sala i de l'FCFJavier Lerma i Juan Carlos Hueto, tots ells acompanyats pel director de l'LCFS, José Miguel Calle.

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta Fase Prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els enfrontaments, estarà disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada del web federatiu, o bé, fent clic aquí.