Victòria i derrota en els dos primers partits del Campionat d'Espanya infantil de Futbol Platja
Notícies Generals | 21/07/2024
Una victòria contra Melilla (7-6) i una derrota contra Illes Balears (4-6) deixen a Catalunya amb les portes obertes per classificar-se a les semifinals del Campionat d'Espanya.

La Selecció Catalana infantil de Futbol Platja ha començat el seu camí al Campionat d'Espanya amb una derrota i una victòria. Al matí, en el partit contra Illes Balears, un mal inici ha condemnat el combinat català que ha acabat perdent en el debut (4-6). A la tarda però, l'equip s'ha refet i ha demostrat tot el potencial per imposar-se a Melilla en una victòria crucial i imprescindible per seguir amb opcions de classificació per les semifinals (7-6).

CATALUNYA INFANTIL MASCULÍ 4 -6 ILLES BALEARS
FITXA TÈCNICA
CATALUNYA: Martí Esteve Sala, Álex Rodríguez, Jon Biosca, David Laguna, Ivan Llorell, Yon Pérez, Nael Yakin, Alan Montes, Miguel Gómez, Genís Punsí, Dawda Jawo i Álex Torrecilla.
GOLS: Nael Yakin (1-2, 12'), Nael Yakin (2-2, 14'), David Tena (3-4, 23'), Alan Montes (4-5, 29').
PARTIT COMPLET: AQUÍ

Al matí, dos gols dels balears als primers 6 minuts de joc han posat la fita d'aconseguir una victòria en el debut com una utopia. Catalunya ha lluitat de principi a fi contra una selecció amb una efectivitat molt elevada però no ha estat capaç d'emportar-se la victòria.

El combinat català ha retallat distàncies abans del final dels primers dotze minuts deixant obert el matx i amb una energia molt positiva que han mantingut a l'inici del segon. A la represa, Nael Yakin, de nou, ha fet el doblet i ha igualat el marcador (2-2). L'alegria però ha durat poc perquè només tres minuts després Illes Balears tornava a decantar la balança al seu favor amb dos gols posant de nou el partit complicat per Catalunya. Abans d'acabar el període, l'equip ha aprofitat un penal llançat per David per tornar a retallar distàncies abans d'afrontar els últims 12 minuts.

De nou però, els balears han obtingut el premi del gol deixant contra les cordes a la selecció que cada vegada que s'apropava al rival, veia com aquest marxava. Un gol a l'inici ha tornat a posar la distància de dos gols que Alan Montes ha aconseguit retallar. Els últims 6 minuts han estat agònics i de tu a tu entre dues seleccions que volien emportar-se la victòria i finalment han estat els de les Illes Balears qui han trobat la fortuna amb el sisè i definitiu gol que ha sentenciat el matx.

CATALUNYA INFANTIL MASCULÍ 7 -6 MELILLA
GOLS: Nael Yakin (1-1, 7'), Ivan Llorell (2-1, 10'), Nael Yakin (3-3, 14'), David Laguna (4-4, 21'), Ivan Llorell (5-5, 25'), Nael Yakin (6-5, 26'), Álex Torrecilla (7-6, 28').

A la tarda, la selecció ha tingut una nova oportunitat per refer-se de la primera derrota al Campionat i seguir amb opcions de classificació. El rival, Melilla, que havia aconseguit ja la primera victòria contra Andalusia (8-7), arribava amb la premisa que una victòria els classificava per les semifinals.

L'inici ha estat el mateix que al matí contra les Illes Balears amb un gol en contra (0-1). Aquesta vegada però, Catalunya s'ha refet ràpid i als set minuts, Nael Yakin ha igualat el matx (1-1). Al primer període s'han vist dos gols més, un per cada selecció, fet que s'ha arribat a l'empat a 2 al descans entre quarts (2-2).

Els segons dotze minuts han estat una autèntica muntanya russa amb gols per ambdós costats. Del 2 a 2 inicial s'ha passat al 4 a 5 favorable als melillencs que han aconseguit fins a tres gols en 12 minuts. Cada gol rival era contrarestat per Catalunya, que ha estat molt activa i concentrada en tot moment, tot i els gols en contra. L'equip ha demostrat una fortalesa mental que no ha deixat que res influís en l'objectiu de matenir vives les opcions de classificació per semifinals.

El tercer període ho ha acabat definint tot. Primer Ivan Llorell feia l'empat només iniciar-se els últims dotze minuts i un minut després arribava el hattrick de Nael Yakin per posar per primera vegada a la selecció per davant al marcador. La nota negativa ha estat la resposta immediata de Melilla que ha igualat el matx només treure de centre. L'empat no ha afectat el combinat català i en una jugada aillada, Álex Torrecilla ha arribat abans al xoc amb un rival, s'ha fet amb la pilota i ha xutat amb tota la força des de camp propi per sorprendre el porter i donar el gol de la victòria per Catalunya.

Aquesta victòria és imprescindible per seguir amb opcions d'estar entre les quatre millors seleccions. Demà en el darrer i últim partit de la fase de grups es decidirà en quina lluita queda Catalunya. Demà a les 9.00h, la Selecció Catalana es veurà les cares contra València, que pràcticament ja no té opcions després de perdre els dos partits ja disputats, contra Illes Balears (6-3) i contra Melilla (8-7).