Victòria patida i treballada de la sub 18 femenina
Notícies Generals | 18/12/2016
Catalunya pateix per aconseguir la victòria davant Galícia amb un únic gol en un partit molt igualat i disputat. D’aquesta manera, aconsegueix els sis punts de la primera fase estatal.

CATALUNYA, 1: Gemma Font, Laura Fernández (Ariadna Llivina, 75’), Laia Aleixandri, Berta Pujades, Paula Fernández, Laura Galceran (Meritxell Rodríguez, 60’), Maria Llompart, Candela Andújar (Laura Martínez, 70’), Berta Bou (Andrea Ferrer, 79’), Elena Julve i Ainhoa López.

GALÍCIA, 0: Carmen Sumay, Teresa Abelleira, Sara Deben (Noelia Pereira, 89’), Lara Martínez, Tatiana Barcia (Lucía Pardo, 46’), Rosalía Muíño, Nuria Rábano, Ana Iglesias (Ángela Choren, 77’), Laura Vázquez, Inés Faro i María Calvar.

Gols: Laura Fernández (1-0, min. 21’).

Targetes grogues: Rosalía Muíño (52’).

Equip arbitral: Paula Lindez Ciurana, Matilde Esteves-Garcia Biajakue (àrbitra assistent), Coral Couso Cuadrado (àrbitra assistent), Flor Muñoz Di Giovambattis (4a àrbitra).

Espectadors: 400 persones, aproximadament.

Catalunya i Galícia han començat el partit amb calma, sense presses. Ambdues seleccions han sortit a temptejar-se per saber on podien estar els espais de la rival. Els primers vint minuts els joc han estat molt igualats i, tant Catalunya com Galícia han disposat d’alguna arribada, però no han generat cap ocasió clara fins el gol. Al 21’, Laura Fernández ha rebut un llarg desplaçament des del mig del camp, superant la defensa gallega per dalt. La catalana, regatejant amb molta elegància la portera Carmen Sumay, ha fet el primer (1-0), i amb el gol Catalunya ha començat a tenir la possessió de la pilota.

La sub 18 ha utilitzat molt el mig del camp per crear jugades de combinació i arribar, així, a l’àrea rival. Jugant amb intensitat i seny, la Catalana ha tingut un parell de bones ocasions per ampliar el marcador. En el 36’, Candela Andújar ho ha provat amb un xut llunyà des de la banda esquerre, però la portera gallega ha aturat sense problemes. A un minut del descans, Paula Fernández ha tret en curt un servei de córner amb Elena Julve, que li ha tornat la passada i Fernández ha estat a punt de marcar un gran gol des de la banda, però Carmen Sumay s’ha estirat de valent per desviar el xut.

A la segona part, Catalunya ha volgut ampliar el resultat ràpidament i a punt a estat d’aconseguir-ho en un servei de córner. Laia Aleixandri ha anat a buscar la pilota al primer pal i, tocant-la suaument, l'ha enviat a la fusta. Després d’aquesta acció el ritme ha baixat i amb la bona col·locació de totes les jugadores, ha estat difícil veure alguna arribada a l’àrea rival. Durant tots aquests minuts ha imperat el joc de toc, sobretot al centre del camp. La sub 18 s’ha cuidat molt de no cometre cap errada, perquè una mala passada penalitzava molt davant un rival fort com aquest combinat gallec.

Galícia ha aprofitat set minuts, del 75 al 82, per pressionar amb més intensitat i ha provocat pèrdues de pilota que s’han traduït en ocasions molt clares. Primer ha estat Ángela Choren qui ha xutat molt escurada al primer pal i Ainhoa López l’ha hagut de treure sota la mateixa línia de gol. Catalunya no ha aconseguit allunyar el perill i al 82’ Inés Faro ha xutat amb potència, però una gran mà de Gemma Font ha desviat la trajectòria de la pilota per enviar-la al travesser.

En aquests últims minuts, el ritme ha pujat de manera considerable i s’han succeït les arribades a les porteries. En resposta a l’atac de les gallegues, Ariadna Llivina ha provocat un córner que ha estat perillós, ja que la pilota ha quedat morta davant la portera, però cap catalana n’ha tret profit. La sub 18 ha patit en els darrers instants per mantenir la porteria a zero i tampoc ha tingut encert en els remats finals. Paula Fernández ho ha intentat en la última jugada del partit realitzant una jugada individual dins l’àrea, però entre la defensa gallega i la portera s’han encarregat de desbaratar el seu xut.

Amb aquesta patida però treballada victòria, la Selecció Catalana sub 18 femenina aconsegueix els sis punts en joc de la primera fase del Campionat d’Espanya que s’ha celebrat a Castelldefels. Al partit ha estat present el president de la FCF, Andreu Subies; el vicepresident de la FCF Josep Llaó; el director del CTA de la FCF, Xavier Moreno; el director esportiu de la FCF, Marc Vives; la directiva i delegada del Baix Llobregat, Paquita Linares; el directiu i delegat del Barcelonès, Francesc Folguera; el responsable del futbol femení, directiu i delegat del Vallès Occidental-Sabadell, Albert Montull; el subdelegat del Barcelonès, Miquel Carrillo; el responsable d’arbitratge femení, Julio Sierra; el seleccionador català sub 12 masculí, Xavi Ferragut; la seleccionadora espanyola femenina sub 17, Toña Is; i el president de la UE Castelldefels, Adolfo Borgoñó.