Victòria plàcida i classificació per a la fase final
Notícies Generals | 14/02/2016
Catalunya ha demostrat el seu potencial davant la Selecció de Cantàbria. Les catalanes han guanyat 5-0 i s’han classificat per a la fase final del Campionat d’Espanya.

CATALUNYA, 5: Montserrat Quesada, Laia Codina, Laia Aleixandri, Maria Molina (Rosario Márquez, 60’), Candela Andújar, Ainhoa Marín, Alba Arija (Elena Julve, 41’), Clàudia Pina, Anna Bernadí, Clàudia Monte, Clàudia Dagà (Jana Marimón, 58’).

CANTÀBRIA, 0: Lucía Güemes (Claudia Puertas, 41’), Lara Fernández, Marta Moreno (Carlota Díaz, 47’), Sofía Salas, Lara Sierra, Veronica Campillo, Adriana Liaño, Ángela Quintilla, Marta Gestera, María Sazatornil, Lucía Vallejo.  (Cristina Gagigas, 47’).

Gols: Ainhoa Marín (1-0, min. 29); Clàudia Pina (2-0, min. 48); Clàudia Pina (3-0, min. 52); Clàudia Pina (4-0, min. 56); Laia Aleixandri (5-0, min. 61).

Targetes grogues: Lucía Güemes (13’), Ainhoa Marín (13’), María Sazatornil (75’).

Àrbitres: Gerard Castellet Julià, Eloy Córdoba Sánchez (assistent), Álvaro Villodres Navarro (assistent), David Ballesteros Mantecas (4t àrbitre).

Bon partit de la Selecció Catalana sub 16 femenina. Les noies dirigides per Natàlia Arroyo han sortit a guanyar el partit i de seguida s’ha notat la intensitat damunt del terreny de joc. Catalunya ha intentat constantment crear jugades per arribar a l’àrea rival, però sempre ha faltat l’última passada, la del gol. La defensa càntabra ha desbaratat tots els intents de les catalanes per rematar a porteria. Tanmateix, pocs minuts després de començar el partit, Clàudia Monte ha enviat una pilota al pal quan li ha arribat un mal refús de la defensa rival. Ainhoa Marín ha estat la primera en obrir el marcador. Al minut 29, la jugadora ha regatejat a una defensora i sense pensar-s’ho dues vegades ha xutat des de tres quarts de camp per marcar un golàs (1-0). Cantàbria s’ha tancat al darrere i a Catalunya li ha costat trobar passades entre línies. Per aquest motiu, les arribades han estat els centres des de la banda dreta i xuts llunyans des de fora l’àrea.

La segona part ha estat una continuació de la primera, ja que Catalunya ha seguit dominant i controlant el partit i Cantàbria no ha pogut sortir del seu camp. Clàudia Pina ha avisat amb una gran ocasió que ha tingut quan la portera, al terra, s’ha vist superada per la davantera. El seu xut, però, l’ha aconseguit desviar a córner una defensa. La sub 16 tenia ganes d’ampliar el marcador i a punt ha estat de marcar Anna Bernadí. Escurada a la banda dreta, la jugadora ha fet un fort xut, però la portera ha tret una gran mà quan semblava que anava a gol. Seguint aquesta jugada, la pilota ha caigut als peus de Clàudia Pina, que aquesta vegada no ha perdonat i ha marcat des de l’alçada del punt de penal (2-0).

Pina tenia més fam golejadora i, al minut 52, ha aprofitat una pilota morta dins l’àrea petita per marcar el seu segon gol (3-0). Quatre minuts ha necessitat la davantera per marcar el quart gol de Catalunya i el seu hat-trick particular. Elena Julve ha arribat fins a la línia de fons i ha fet la passada de la mort que ha servit per marcar un gol més que tranquil·litzador. Seguint amb el constant atac de les catalanes i amb un joc més vertical, a vint minuts per acabar el partit, Laia Aleixandri ha marcat el cinquè gol amb l’esquerre i des de la frontal de l’àrea. D’aquesta manera, amb una victòria plàcida, la Selecció Catalana sub 16 femenina ha aconseguit la classificació per a la fase final del Campionat d’Espanya.