Victòria treballada de Catalunya davant Castella-la Manxa
Seleccions | 09/12/2022
La Selecció Catalana sub 17 femenina supera per 4 gols a 2 l’amfitriona, Castella-la Manxa, en el primer partit que ha disputat en el Campionat d’Espanya que es juga a Alcázar de San Juan, Ciudad Real.

4 - 2
CASTELLA-LA MANXA
Rocío Romano, Nerea Carmona, Emma Gálvez, Carla Julià (Laia López, 74’), Lorena Cubo, Noa Ortega, Cèlia Segura (Martina González, 74’), Raquel Capdevila (Ainoa Gómez, 46’; Aitana Fernández, 88’), Natàlia Escot, Laia Abdón (Aisha Gil, 83’), Valentina Fernández.
Laura Sánchez, Azahara Bonillo, Natalia Sara Socorro, Marta Hernán (María Alfaro, 46’), Marina Soriano, Lucía Rumí (Patricia Molina, 46’), Ángela Martínez, Carla Moreno (Elsa Loro Sánchez, 64’), Irene González (María Moral, 81’), Nuria Rodríguez, Jimena Castro (Nerea Márquez, 64’).
Nerea Carmona (1-0, 2’); Cèlia Segura (2-0, 5’); Noa Ortega (3-1, 58’); Cèlia Segura (4-1, 74’).

Irene González (p. 2-1, 22’); María Moral (4-2, 89’).

Catalunya ha sortit a per totes i ho ha deixat ben clar des del primer instant. Les jugadores de Marta Cubí, qui ha debutat en el primer partit del Campionat d’Espanya sub 17 femení, disputat a Alcázar de San Juan, a Ciudad Real, han creat perill des de la primera possessió. Així doncs, en el primer córner favorable, la portera manxega no ha rebutjat bé la pilota i Nerea Carmona, sola al segon pal ha obert el marcador. Sense temps per a reaccionar, la Catalana ha recuperat al mig del camp, Noa Ortega ha marxat per la banda per fer la passada i, des de la frontal de l’àrea petita, Cèlia Segura ha marcat el segon.

Al minut 22, un xoc dins l’àrea ha significat la pena màxima i Irene González ha retallat distàncies marcant el gol de penal. Castella-la Manxa només s’ha pogut apropar a la porteria catalana mitjançant jugades a pilota aturada i és que Catalunya s’ha mostrat molt contundent en defensa. I en atac ha estat un corcó. En el tram final del primer temps i a l’inici del segon el ritme de l’enfrontament ha disminuït i no s’han vist ocasions clares de gol.

Tanmateix, el domini de la pilota l’ha tingut en tot moment la sub 17. Al minut 58, Noa Ortega ha superat en velocitat la seva defensora i amb un toc subtil també s’ha desfet de la portera rival per fer el tercer gol. La tranquil·litat en el marcador també s’ha vist reflectida sobre la gespa, amb una Catalunya calmada, combinant i passant-s’ho bé. Fins al minut 74 no s’ha vist una jugada que ha meravellat els espectadors, quan Carla Julià ha centrat al mil·límetre dins l’àrea i Cèlia Segura ha marcat un golàs rematant de cap per fer pujar el 4 a 1. En el darrer minut del duel, María Moral ha vist avançada la portera catalana, Rocío Romano, i ha establert el definitiu 4-2 amb un bon gol des de tres quarts de camp. I les locals encara han tingut una última oportunitat en una falta lateral que ha aturat Romano, però la pilota ha quedat sobre la línia de gol i la defensa de Catalunya l’ha pogut allunyar.

El segon i últim partit d’aquesta primera fase del Campionat d’Espanya serà demà, dissabte 10 de desembre, a les 12.00 hores davant la Comunitat Valenciana. El partit es podrà veure en directe a través del youtube de la RFEF. En representació de l’FCF al partit ha assistit el vicepresident primer, Jordi Bonet.