Victòria treballada de la sub 18 masculina
Notícies Generals | 20/02/2016
La Selecció Catalana sub 18 masculina ha guanyat per 0 gols a 4 davant Extremadura en un partit que ha estat molt treballat.

EXTREMADURA, 0: Daniel Zambrana, Manuel Sayago, Alejandro Gil, Silverio Becerra, Jaime Macias, Mario Alberto Chamorro (Jorge Pérez, 76’), Aaron Caballero (Alberto Beato, 64’), Roberto Nuevo (Pablo Margallo, 64’), Javier Duran, Jose Luis Núñez (Juan Antonio Collado, 76’), Sergio Pastor.

CATALUNYA, 4: Josep Martínez, Oscar Mingueza, Arnau Gaixas, Pol Lozano, Joel Arimany, Alex Bermejo (Joan Moreno, 55’), Victor Fernández, Jordan Gutiérrez (Dani Reina, 68’), Sergi Almirall (Adrià Giner, 55’), Ramon Rodríguez,  Juan Brandariz (Juan Fernández, 68’).

Gols: Alex Bermejo (0-1, 10’), Víctor Fernández (0-2, 48’); Joel Arimany (0-3, 87’); Víctor Fernández (0-4, 91’).

Targetes grogues: cap.

Àrbitres: Rubén García Gallegos, Carlos Martínez Caballero (assistent), David Canton Vitoria (assistent), Antoni Orch Martínez (4t àrbitre).

Públic: un centenar de persones.

Catalunya ha sortit a guanyar i ha quedat demostrat amb l’alta intensitat en què han sortit els jugadors. El desgast físic del partit contra València sembla que no ha passat factura als jugadors, que es volien treure el mal sabor de boca que va deixar l’empat amb la selecció valenciana. Davant Extremadura la sub 18 s’ha hagut d’esforçar per marcar els quatre gols i trobar passades entre línies, ja que la selecció extremenya s’ha tancat bé i ha complicat la tasca a la catalana.

Als set minuts de joc l’àrbitre no ha xiulat un penal clar favorable a Catalunya, i tres minuts després Oscar Mingueza ha centrat al primer pal, el porter ha badat i Alex Bermejo ha estat el més murri per marcar (0-1). La catalana ha desplegat un bon joc, creant clares ocasions de gol, però ha faltat contundència en la rematada final. Les poques vegades que Extremadura ha aconseguit arribar a l’àrea de la sub 18, la defensa s’ha encarregat de rebutjar tots els xuts, de manera que el porter Josep Martínez no ha hagut d’intervenir.

Víctor Fernández ha estat l’autor del segon i quart gol. En el primer que ha marcat, la passada ha estat de Pol Lozano, que ha vist com es desmarcava Fernández i aquest ha creuat la pilota al segon pal amb un fort xut (0-2). Gairebé totes les arribades de Catalunya han estat per les bandes, per on s’ha creat més perill. La sub 18 no ha baixat la intensitat en cap moment del partit, i els futbolistes han demostrat la qualitat que tenen amb jugades individuals destacades.

A les acaballes del partit, Joel Arimany ha rebut a l’alçada del punt penal i ha pogut xutar entre dos defenses i el porter per establir el 0-3. I ja en el temps afegit, Víctor Fernández ha tancat el marcador amb un fort xut des de la frontal de l’àrea. La sub 18 masculina ha tingut una participació destacada en ambdós partits, jugant de manera intensa i no deixant res a l’atzar. Un petit error en el primer partit, que va acabar amb empat a 3, no ha permès que Catalunya disputi la fase final del Campionat d’Espanya.

El vicepresident de la Federació Catalana de Futbol Josep Llaó ha estat present en els dos partits que ha jugat la sub 18 masculina a Picassent, València.