Walid dona la victòria a la CatUEFA
Notícies Generals | 10/12/2023
La Selecció Catalana Amateur supera Navarra per la mínima (1-0) però haurà d'esperar a un sorteig pur amb Galícia per accedir a la fase intermèdia de la Copa Regions UEFA.

4 1 - 0 5
NAVARRA
Aitor, Pol, Guillem Trilla, Ricardo, Escarrabill, Didac, Víctor Granero, Nil, Ashot, Joaquín Peñalber i Marc. També han jugat Izan, Peñalba, Cesc Jaime, Walid i Mario Canti.
NAVARRA
Buldáin, Imanol, Cabrejas, Juan del Burgo, Ayesa, Monreal, Cacho, Puñal, Virto, Amadoz i Gurpegui. També han jugat Francés, Aguinaga, Iñaki i Diego Martón.
Walid (1-0, 85')

Ricardo (16’), Walid (80’), Tomás (91')

Gurpegui (57’), Cacho (50’), Francés (77’)
TARGETES VERMELLES

Cabrejas (85'), Monreal (91)
Àrbitre principal, Francisco José Blasco; àrbitre assistent 1, Juan Manuel Morillo; àrbitre assistent 2, Ismael Jiménez.

Espectadors: Camp de Futbol Miguel Monleón, 300 persones

La Selecció Catalana Amateur havia de guanyar i així ho ha fet. Un gol de Walid a les acaballes del partit ha donat els tres punts al combinat català, que haurà d'esperar a un sorteig pur amb Galícia per confirmar la classificació per a la fase intermèdia de la Copa Regions UEFA.

El primer avís del partit ha estat de Navarra.Recuperació del combinat de Jaime Sánchez al mig del camp que ha agafat descol·locada la rereguarda catalana i Ricardo ha estat providencial per evitar la rematada de Gurpegui. Forces igualades en els primers 20 minuts, dificultats en la circulació catalana amb poca fluïdesa davant una Navarra que combinava la pressió alta i el bloc baix. Cop dur per a Catalunya a l’equador de la primera meitat, el capità Víctor Granero s’ha retirat del terreny de joc per una lesió a l’espatlla. Les arribades més perilloses de Catalunya en la primera meitat han estat a pilota aturada, servides amb la cama esquerra privilegiada de Didac. Precisament un xut des de la frontal del migcampista de la UE Tona ha estat l’última acció dels primers 45 minuts.

Sacsejada de Robert Vila al descans. Després de l’entrada d’Izan per Granero, a l’inici de la represa han saltat al Camp Municipal Miguel Monleón Cesc Jaime, Walid i Peñalba. Catalunya ha passat a jugar amb tres centrals, carrilers i doble punts per buscar alternatives a un partit massa tancat. Amb la necessitat de guanyar en els dos equips, el partit s’ha obert en els darrers 20 minuts. Didac ha tingut el gol en una rematada de cap després d’una picadeta de Peñalber, però finalment ha quedat mossegada. Navarra també ha tingut les seves opcions al contraatac per decantar el partit. Walid ha transformat un penal provocat pel mateix jugador del CF Badalona que ha suposat la victòria final catalana. Els últims minuts han estat un seguit d'amonestacions fins al punt que Navarra ha acabat el duel amb 9 futbolistes. La tanda de penals per un hipotètic desempat final ha caigut de la banda navarresa. Per Catalunya han transformat des dels 11 metres Cesc Jaime, Trilla, Ashot i Izan, mentre que Aitor ha aturat un penal a Navarra.

A l’espera del Comunitat Valenciana – La Rioja i de la resta de grups per asegurar el passi

La victòria situa Catalunya en la primera posició provisional del grup A, amb 4 punts. Un empat o una victòria taronja per la mínima en el Comunitat Valenciana - La Rioja donaria el passi a la fase intermèdia, en cas contrari, caldrà esperar a la resta de resultats.

Cal recordar que A la fase intermèdia de la Copa Regions UEFA hi accediran els primers classificats dels 6 grups de la primera fase nacional i els dos millors segons. Independentment del resultat final, després de cada partit s'efectuarà una tanda de penals com a fórmula de desempat final.