El Seagull agafa avantatge en la fase d’ascens a la Primera Divisió Nacional Femenina
Notícies Generals | 29/05/2016
El CE Seagull guanya el partit d’anada de la fase d’ascens a la Primera Divisió Nacional Femenina per 1-0 davant L’Olivo de Vigo. Ha estat present el directiu i delegat de la FCF al barcelonès, Francesc Folguera, i la seleccionadora Natàlia Arroyo.

CE SEAGULL, 1: Noelia, Gina, Xènia, Cone, Llaona, Mar, Albita (Clara, 91’), Gordo, Yosse (Ariadna, 76’), Pascu, Laura (Bea, 62’).

F.P.R. EL OLIVO DE VIGO, 0: Seila, Nerea Carballo, Polli, Clo, Drus, Pauleta, Maria (San, 60’), Carla González (Equis, 72’), Ceci (Laudith, 78’), Nati, Joana.

Gol: Yose (30’).

Targetes grogues: Clo (44’), Pauleta (68’).

Àrbitres: Brian Díaz Díaz, Bernat Mas López (assistent), Francisco García Bravo (assistent).

El CE Seagull ha jugat el partit d’anada de la promoció d’ascens a la Primera Divisió Nacional Femenina davant el Peñas Recreativas El Olivo de Vigo a Montigalà. L’equip badaloní ha acusat els nervis inicials i ha estat molt imprecís en les passades. Els primers quinze minuts ambdós conjunts s’han estat temptejant i cap dels dos s’ha acostat a la porteria contrària amb perill. Als 16 minuts de joc, les gallegues han pogut fer el primer xut entre els tres pals, però les badalonines han estat les que han jugat més en camp contrari. La primera acció clara ha vingut per part de les gallegues amb un xut ras des de la frontal de l’àrea, que li ha fet un estrany a la portera Noelia i que ha acabat refusant a córner. Les gallegues només han pogut crear sensació de perill real des dels dos servei de cantonada de què han disposat.

A poc a poc, el Seagull s’ha anat mostrant més ferm en defensa i al mig del camp i ha pogut controlar més el joc. Una de les característiques de la primera part ha estat la pressió alta que han exercit les davanteres i les extrems locals sobre la defensa de El Olivo de Vigo. En una d’aquestes accions ha arribat el desitjat gol. Les badalonines han robat una pilota a la frontal de l’àrea quan les gallegues intentaven sortir jugant i Yosse ha afusellat la porteria des del segon pal quan li ha arribat una pilota centrada des de la banda dreta (1-0).

(Foto: Futfem.cat)

Amb l’eufòria local, el Seagull ha intentat crear més ocasions de gol en un moment que el Peñas Recreativas El Olivo de Vigo ha quedat una mica tocat. El joc s’ha centrat al mig del camp, on qualsevol pilota dividida l’ha guanyat el Seagull. A cinc minuts per al descans, una falta a tres quarts de camp, Clo l’ha enviat al travesser, fent emmudir l’afició local, que avui ha omplert les graderies del Camp Municipal de Badalona.

A la represa, les locals han començat amb intensitat, lluitant cada pilota i exercint la mateixa pressió alta que en els primers quaranta cinc minuts. Quan només s’havien disputat set minuts d’aquesta segona part, els gairebé 800 espectadors que s’han apropat a Montigalà per veure el seu equip, han contingut la respiració quan Cone, des del mig del camp, ha refusat una pilota que ha agafat força a mesura que s’ha anat apropant a porteria, en part possiblement pel fort vent que ha bufat durant tot el matí, i el xut s’ha estavellat al travesser. La portera Seila no hauria pogut evitar el gran gol, ja que estava molt avançada. La rèplica de les gallegues ha arribat minuts més tard en una falta lateral. Noelia s’ha hagut de lluir amb un bona parada per enviar-la a córner. Aquesta ha estat una de les dues aproximacions de l’equip rival durant tota la segona part, mentre que el Seagull ha tingut la possessió de la pilota i ha disposat de vàries ocasions per ampliar el marcador.

El Olivo de Vigo ha posat l’ai al cor quan, en el primer minut del temps afegit, les gallegues han lluitat una pilota dins l’àrea i han aconseguit treure un xut que ha tocat el travesser i la línia de gol. Tot i aquest ensurt, el Seagull ha aconseguit mantenir el resultat d’1-0 per encarar el partit de tornada, que es jugarà a Vigo la setmana que ve, amb un mínim avantatge.

Al partit hi ha assistit el directiu i delegat de la FCF al barcelonès, Francesc Folguera, la seleccionadora catalana, Natàlia Arroyo; l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; i la presidenta del CE Seagull, Mª Pilar Ruiz, entre d’altres.