El treball del cos tècnic de la CatUEFA, des de dins
Notícies Generals | 26/09/2014
Tensió constant, estratègia i socialització són els aspectes claus que treballa el cos tècnic, i els tres pilars que expliquen l'èxit de la CatUEFA.
El treball del cos tècnic de la CatUEFA, des de dins


El cos tècnic és un dels pilars fonamentals en qualsevol equip. Són els que porten el timó del vaixell, el far per a la resta del grup, i també els encarregats de buscar els bons vents. Tot i que són els jugadors els que han de remar junts, sense una bona direcció sembla complicat sortejar els obstacles i poder arribar a bon port.

El cos tècnic de la CatUEFA a Moldàvia està format per Toni Almendros, Àlex Timoneda i Jesús Dorado. A aquest grup s'hi ha d'afegir Natxo Segura, que aquesta vegada no s'ha pogut desplaçar amb l'equip per qüestions laborals. Malgrat tot, però, segueix molt atent les evolucions de la selecció des de casa.

La feina del cos tècnic comença de bon mati a Vadul lui Voda. A les 09.00 la UEFA els fa entrega d'un DVD amb els partits de la jornada anterior. "Cada matí ens assentem en una sala, veiem el partit, cometem els errors de l'equip rival, i quins aspectes hauríem de millorar nosaltres", explica Àlex Timoneda, que exerceix de segon d'Almendros. Timoneda explica que a partir dels vídeos "transmetem a l'equip com volem que juguin  a l'endemà. El nostre sistema de jugar és propi, les sessions de vídeo amb els jugadors se centren exclusivament en el nostre partit. Respecte al rival, comentem aspectes perquè ho tinguin en compte durant el partit", afegeix.

Durant el partit d'ahir, sense anar més lluny, es podien sentir indicacions de Putxi, quan l'ARF Telenesti treia de banda: "atenció que treuen llarg!"; o en els córners a favor, on Cano cridava: "entrem des de darrera! Que defensen posicionalment!". Són indicacions que, sens dubte, han sortit de les sessions tècniques que els jugadors cada dia comparteixen amb els entrenadors.

"Una altra de les claus és l'estratègia", afegeix Timoneda. "Al CAR de Sant Cugat, amb el Natxo (Segura) vam prepara a consciència les jugades a pilota parada. I de moment són un dels factors determinants en les nostres victòries."

Jesús Dorado, preparador físic de la Selecció, té un dels papers més difícils del grup.  "Tenim un dia per treballar el que normalment es treballa en dos. S'intenta fer la recuperació típica i alhora preparar el partit de l'endemà. Fem treball compensatori i prepartit a la vegada", explica. El resultat és molt positiu. Almendros disposa dels 18 jugadors a punt i en forma per al partit final. Cap tocat, tots 100% disponibles.

Veient les sessions de la CatUEFA, totes segueixen un mateix patró: el bon rotllo. Des de Kiev, passant per Segòvia, Vèneto o Cornellà. Sempre hi ha bromes i riallades. "Aquest és un dels secrets de la Selecció: el perfil de jugador. No només ens centrem en l'aspecte tècnic i físic, sinó també en el social. Aquest tipus de campionats inclou el fet de conviure molts dies junts i ho tenim en compte. A la vegada, també intentem fer una sèrie de continguts que facilitin la relació durant les sessions d'entranement: jocs divertits que provoquin riures, moments de bon ambient i socialització del grup", explica Dorado.

Estratègia, socialització, però també "mantenir la tensió, i el respecte màxim pel rival", com no s'ha cansat de repetir el Seleccionador Toni Almendros. Són els tres eixos sobre els que gira la feina del cos tècnic i també els tres eixos sobre els que radiquen els èxits de la CatUEFA.

Per tancar, Timoneda, ja empeltat del vídeos i dels partits de la Eastern Region avisa: "Irlanda del Nord és el rival més fort del grup. És un típic equip britànic, amb joc directe, amb un davanter molt alt i extrems ràpids". Aquest fet, però, no preocupa a la Selecció que "sortirà a guanyar, sense especular i a mantenir el nostre sistema de joc", conclou Almendros. 



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.