Nova reunió de la Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència
La Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència ha celebrat la reunió mensual amb el vicepresident Joan Josep Isern per tractar els propers esdeveniments que durà a terme l’FCF.
Nova reunió de la Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència

Per iniciar la reunió, Isern ha informat dels esdeveniments federatius més rellevants que han tingut lloc els darrers dies: l’acte de presentació a l’INEFC de la campanya de l'FCF ‘Tots som un equip’, amb l’objectiu d’impulsar i promocionar el futbol i futbol sala amateur català a partir de la temporada 2019-2020; i el partit internacional amistós entre Catalunya i Veneçuela, celebrat a l’Estadi de Montilivi, que va finalitzar amb victòria catalana per 2 a 1.

A continuació, el director de l’Àrea de Compliment Normatiu, Javier Latorre, ha informat de la participació federativa en diverses jornades: Jornada de Resolució de conflictes en l’esport; Jornada Nous Reptes de l’esport femení; i Jornada per erradicar la violència en el món del futbol.

Durant la reunió s’ha visualitzat i analitzat un vídeo sobre la conducta violenta dels pares i mares durant els partits. Els membres de la Comissió d’Ètica han debatut sobre aquest tema, i el responsable de la Comissió, Francesc Bartoll, ha informat del treball que s’està portant a terme amb l’objectiu de poder dotar els clubs d'un reglament de règim intern que permeti la regulació d’aquests comportaments. Un dels punts de l’ordre del dia ha estat informar del reconeixement a la seva actuació durant un partit de cadets, per part d’ambdós equips, a una àrbitre de 15 anys.

Per la seva part, el coordinador de la Subcomissió d’Antiviolència, Miquel Novell, ha informat dels expedients més significatius que s’han derivat. També s’ha fet un repàs dels expedients de la Subcomissió de Xarxes Socials.

Com a cloenda, s’ha creat un debat entre els assistents sobre un dels casos que han arribat a la Subcomissió d’Ètica: S’haurien d’evitar les golejades al futbol base? La conclusió a la qual s’ha arribat és que l’esport federat és i ha de ser competitiu, però sempre dins una conducta esportiva i de respecte al rival. Golejar no té per què ser sinònim d’humiliació.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.