València supera Andalusia en un duel d’alta intensitat
Notícies Generals | 20/01/2017
La Selecció valenciana ha guanyat Andalusia per 5 gols a 3 en un duel molt intens i igualat que no s’ha resolt fins als minuts finals.

VALÈNCIA, 5: Alejandro Colomer, Enrique Morro, Álvaro Tomás, Pau Belles, Pablo Márquez. També han jugat: Ramón Pérez, Fernando Valero de Palma, Alfonso Sebastià, Gonzalo Castejón, Unai Muñoz, Rafael Alfonso i Álvaro Llopis.

ANDALUSIA, 3: Pablo Barba, Eliezer Chans, Ignacio Caballero, Alejandro Sanz, José Amine Moya. També han jugat: Jesús Molina, Mohamed Reda Khayat, Alberto Gómez, Salvador Donaire, Manuel Martín, Cristian García i Juan Luna.

Gols primera part: Pau Belles (1-0, min. 1); Jesús Molina (1-1, min. 14); Jesús Molina (1-2, min. 16); Pablo Márquez (2-2,min. 20).

Gols segona part: Alejandro Sanz (2-3, min. 27); Pablo Márquez (3-3, min. 28); Pablo Márquez (4-3, min. 28); Alfonso Sebastià (5-3, min. 37).

Àrbitres: Javier Fernández i Jose L. Lara Benjumea.

Cronometradora: Vanessa Cuenda Santos.

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

El primer partit del Campionat d’Espanya sub 19 masculí de futbol sala, que se celebra al Pavelló Municipal El Pujolet de Manresa, ha començat amb una selecció valenciana fent una pressió molt alta. Gràcies a aquesta intensitat, han obert el marcador al minut 1 en una recuperació en la segona línia i executant a la perfecció una transició ofensiva de 3x2 que ha finalitzat Pau Belles amb un xut potent. València ha seguit disposant de vàries ocasions clares de gol, aprofitant sobretot l’estratègia a pilota parada i les transicions que han generat per poder ampliar el marcador. Així doncs, en els primers cinc minuts de joc hi ha hagut un clar dominador, tot i que els valencians no han tingut més encert de cara a porteria fins als instants finals del primer temps.

A partir d’aquí, Andalusia s’ha anat refent i, poc a poc, ha pogut recuperar el control de la pilota, tancant els valencians a la seva pista. D’aquesta manera, han disposat de les primeres ocasions de gol, ben resoltes pel porter valencià. Els grocs no s’han quedat enrere i han continuat generant perill a l’àrea rival aprofitant les transicions.

A falta de 6 minuts per al descans, Andalusia ha empatat després d’una bona jugada individual per banda de Cristian García i que ha finalitzat al segon pal Jesús Molina (1-1). Amb aquest resultat, el seleccionador valencià ha demanat temps mort per reajustar el seu equip, però les indicacions no han sorgit efecte, ja que una nova jugada de Cristian García ha servit a Molina per avançar-se en el marcador en una transició ofensiva (1-2). El  gol ha donat confiança a Andalusia, però ha baixa una mica la intensitat i València ho ha intentat aprofitar, però sense encert en el remat final. Tanmateix, a falta de 22 segons per a la mitja part, una nova transició de 3x1 de València ha establert el 2-2 gràcies al gol de Pablo Márquez.

La segona part s’ha iniciat amb molta igualtat sobre el parquet, amb diverses ocasions clares de gol per part dels dos conjunts. Andalusia només ha necessitat set minuts per ampliar distàncies amb un xut llunyà, ajustat al pal, d’Alejandro Sanz. Poc després, al minut 28, després d’una recuperació en la primera línia de pressió, Pablo Márquez n’ha tret profit per posar l’empat a 3. Només 20 segons després, Márquez de nou, en un llançament de falta directe perfectament executat arran de pal, ha capgirat el marcador en només un minut (4-3).

Quan quedaven nou minuts per finalitzar el matx, Andalusia ha disposat de dos llançaments consecutius que han anat al pal. Els valencians, però, no s’han arronsat i ha generat diverses ocasions clares per banda. Al minut 37, una gran jugada individual d’Alfonso Sebastià ha establert el definitiu 5-3. Aleshores, ha estat quan els andalusos ho han provat amb el porter-jugador, però sense sort i el resultat ja no s’ha mogut.

Les autoritats que han assistit al partit han estat el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle; els directius de la LCFS i de la FCF, Quim Sala i Javier Lerma; el directiu de la LCFS i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; i el responsable del CTA de futbol sala, Marcelino Blázquez; entre d’altres autoritats.